loader image
a
d

WE ARE BRUNN

Waar wacht je nog op?

Molenstraat 28
4201 CX Gorinchem
0183 – 682 888
info@volcanoadvertising.com

Volcano

Stockfotografie of maatwerk fotografie?

Mocht je je afvragen of je een fotograaf moet inhuren voor je communicatieconcept of -campagne? Of dat je beter kunt kiezen voor een stockfoto? Vaak wordt dit besloten op basis van kosten en beschikbare tijd. Wij zijn van mening dat beeld een veel te belangrijk onderdeel is in je communicatie om er even bij te doen. We zetten hieronder de voor- en nadelen van beide opties voor je op een rij.

Stockfotografie

Stockfoto’s zijn beelden die via een stockbureau of beeldenbank gekocht worden. Deze foto’s zijn over het algemeen goedkoop in aanschaf en kunnen direct gebruikt worden. Het nadeel is dat ze niet exclusief gebruikt kunnen worden. De kans is aanwezig dat je concurrent hetzelfde beeld gebruikt. We weten uit de praktijk dat dat het vaker gebeurt dan je denkt! Mocht je op zoek zijn naar een zeer specifieke foto die volledig past bij je wensen dan kan ik je vertellen dat dit heel lastig zal zijn. Omdat stockfotografie vooral bedoeld is voor algemeen gebruik. Op de vraag of wij zelf ook weleens gebruik maken van stockbeelden kunnen we alleen maar positief beantwoorden. Soms gebeurt het dat we foto’s nodig hebben van bepaalde locaties of gebeurtenissen die niet zomaar gefotografeerd kunnen worden. Denk aan mooie landschappen in het buitenland of gebeurtenissen uit het verleden waardoor de keus voor stockfotografie snel is gemaakt.

Fotografie

Wanneer we een communicatieconcept- of campagne ontwikkelen en hiervoor beelden nodig hebben adviseren we onze opdrachtgever(s) om beter voor fotografie te kiezen. Voor dergelijke opdrachten roepen we de hulp in van professionele fotografen. Natuurlijk hangt hier een hoger prijskaartje aan maar je krijgt er wel unieke en onderscheidende beelden voor terug. Beelden die volledig passen bij jullie gewenste uitstraling. Mocht je twijfelen aan de beelden die je nu gebruikt of ben je juist op zoek naar beelden die moeten passen bij je campagne? Geef ons een belletje of kom eens langs voor een echt kopje koffie en laat je adviseren.

 

.