loader image
a
d

WE ARE BRUNN

Waar wacht je nog op?

Molenstraat 28
4201 CX Gorinchem
0183 – 682 888
info@volcanoadvertising.com

Volcano

Restyling van het MCDC logo

Het ontwerpen van logo’s en huisstijlen is voor ons een regelmatig terugkomende vraag, maar een restyling komt ook regelmatig voor. Meestal gaat het hierbij om bedrijven of merken die al een lange tijd bestaan en een grote merkwaarde hebben opgebouwd. Een restyling kan heel goed werken als je een grote merkwaarde hebt opgebouwd. Dit zijn situaties waarin het logo door de tijd heen zo herkenbaar is geworden dat het zorgt voor meer klantvertrouwen en aantrekkingskracht.

 

 

Toch is het ook belangrijk om een logo te hebben dat van deze tijd is. Zo zijn oudere logo’s vaak heel gedetailleerd, bijna een kunstwerk op zich. Dit is niet praktisch voor print of online gebruik. Dan wil je niet de hele stijl veranderen en een heel ander gezicht creëren. Hier is een redesign een mooie oplossing. Hierin blijf je dicht bij de basis maar maak je het geheel moderner. Soms zijn de veranderingen zo subtiel dat het niet eens opvalt.
Bij Volcano kunnen klanten ook terecht voor een restyling. Zo maakten wij het logo van Multi Cargo Distrtibution Center weer helemaal up-to-date. De verschillen zijn groot. Het nieuwe logo past meer bij de huidige tijdsgeest en straalt meer dynamiek en kracht uit. Soms komen klanten binnen met een duidelijke wens als het gaat om een restyling. Zo wilde MCDC, specialist in distributie, de typografie en de kleuren aangepast hebben. In het ontwerp hebben we ervoor gekozen om de afkorting MCDC bovengeschikt te maken aan de volledige bedrijfsnaam in kleur en grootte. Hierbij is gekozen voor de klassieke en zakelijke donkerblauwe kleur. Voor het woordmerk hebben we gekozen voor een Hollands oranje. De combinatie van de twee kleuren zorgen samen voor een moderne en frisse uitstraling. Het eindresultaat oogt zo helder, strak en helemaal van deze tijd. Binnenkort laten we jullie meer zien hoe het nieuwe logo en huisstijl toegepast wordt in de andere communicatiemiddelen. Heeft u ook behoefte aan een restyling van uw huidige logo en/of huisstijl? Neem gerust eens contact met ons of kom eens langs voor een kop koffie en een goed gesprek.

 

 

.