loader image
a
d

WE ARE BRUNN

Waar wacht je nog op?

Molenstraat 28
4201 CX Gorinchem
0183 – 682 888
info@volcanoadvertising.com

Volcano

Met deze conversie-tips maak je van je kijkers kopers

Al is je website nog zo goed vindbaar en krijg je heel veel bezoekers, als niemand “koopt” heb je er niet veel aan. Hieronder geven we je dan ook graag een aantal onmisbare tips waarmee je meer rendement haalt uit je website. Wat is conversie? Misschien is het handing om eerst even kort uit te leggen wat pagina conversie is.

Dit is het percentage van de bezoekers dat daadwerkelijk een aankoop of een formulier invult op de website. Hoe hoger dit percentage is, des te meer klanten er worden binnengehaald via de website. De website conversie is afhankelijk van erg veel aspecten maar wij zetten de belangrijkste hieronder alvast voor je op een rijtje.

Conversie tip 1:
Het uiterlijk van de website, het webdesign, is heel erg van belang voor de conversie. Dit is naar onze mening het belangrijkste aspect. De website moet volledig kloppen. Website / webshop bezoekers haken snel af. Je moet dus veel moeite doen om het aanbod op je website zo aantrekkelijk mogelijk uit te laten zien.

– Zorg voor een duidelijke website/webdesign
– Zorg voor goede verkopende web teksten
– Zorg voor sterke call-to-actions
– Zorg voor een betrouwbare website

Conversie tip 2:
Een goede website structuur Door een goede structuur toe te passen aan je site weet de bezoeker waar hij aan toe is en zal zich meer op zijn gemak voelen. Hierdoor zal hij/zij meer tijd nemen om de site te bekijken en overtuigd raken om een product te kopen.

Conversie tip 3:
Zorg voor een snelle website / webshop Een trage website zorgt voor grote ergernis bij de bezoeker. Als het te lang duurt voordat een pagina wordt geladen klikt de bezoeker weg en gaat op zoek naar andere aanbieders. Zorg er dus voor dat de website/webshop snel is en goed werkt. Er bestaat geen grotere “conversie-killer”.

Conversie tip 4:
Zorg voor relevante bezoekers Mocht je webshop, ondanks de bovenstaande conversie tips nog steeds niet lopen, terwijl er veel bezoekers op de website komen, dan zou het zomaar kunnen dat de je website/shop zich op de verkeerde doelgroep richt. Om dit te voorkomen moet je ervoor zorgen dat de bezoekers die op je website/webshop komen ook echt op zoek zijn naar de producten en/of diensten die op jullie website worden aangeboden.

Conversie tip 5:
Geef suggesties Probeer niet teveel vergelijkbare producten aan te bieden. Bezoekers kunnen moeite hebben met het maken van de juiste keuze en dus uiteindelijk niets kiezen. Hetzelfde geldt voor teveel (extra) opties aanbieden. Dit kun je heel goed voorkomen door bezoekers een aantal suggesties te geven. Markeer bijvoorbeeld het meest populaire product, of het product dat juist het beste is voor bedrijven of de meest positieve recensies heeft ontvangen. Hierdoor hoeft de bezoeker alleen maar te bepalen, wat zij belangrijk vinden in het product en voor die categorie te kiezen.

Conversie tip 6:
zorg voor een goede zoekmachinemarketing Als je gebruik maakt van bijvoorbeeld AdWords zorg er dan wel voor dat de geplaatste advertenties, aansluiten bij de webpagina waar bezoekers naartoe worden geleid. Als je dat niet doet, dan kan dit dramatische effecten hebben op je conversie. Uiteindelijk wil je alleen relevante bezoekers naar je website trekken en niet zomaar iedereen. Wat zonde van het geld is! We hopen dat de bovenstaande tips je inspiratie hebben gegeven om aan de slag te gaan met je eigen conversie ratio. Belangrijk hierbij is dat wanneer je hierbij bepaalde punten gaan aanpassen je continu moet blijven testen, zodat je zeker weet wat het resultaat van de verbetering is. Wij geloven dat ook jouw conversie percentage geoptimaliseerd kan worden. Of je het nu zelf gaat doen of ons wilt inschakelen, met slimme technieken kun je je conversie resultaten verhogen en wij laten je dit met alle plezier zien. Neem gerust contact met ons om de verschillende mogelijkheden conversie-mogelijkheden te bespreken.

 

.