Nieuws

K3Delta eerste zand- en grindproducent ter wereld met CSC duurzaamheids- verklaring

K3Delta eerste zand en grindproducent ter wereld met CSC duurzaamheidsverklaring

Onze relatie K3Delta heeft als eerste zand- en grindproducent ter wereld heeft een CSC-verklaring ontvangen voor al haar vijf zand- en grindlocaties.

 

21 november 2017

  • Text Hover
 

 

CSC staat voor Concrete Sustainability Council en is een nieuw, internationaal certificatiesysteem dat in Nederland het keurmerk Beton Bewust vervangt. Met de CSC-verklaring kan K3Delta aantonen dat zij op een verantwoorde, duurzame manier zand en grind wint voor de productie van beton. Er was tot  nu toe nog geen grondstoffenproducent met een CSC-verklaring. Dammy Evertse, K3Delta-directeur zand en grind, ontving  op donderdag 9 november ontving de verklaring uit handen van Arjen van der Drift van Kiwa, Stefan van Uffelen van de Concrete Sustainability Council en Màrie van der Poel en Remco Kerkhoven van de VOBN. VOBN – de Vereniging van Ondernemingen van Betonmortel fabrikanten in Nederland – is de Regional Scheme Operator (RSO) en vertegenwoordiger van CSC in Nederland. Kiwa is de certificerende instelling. VOBN en Kiwa zijn founding partner van de Concrete Sustainability Council.

 

Meerwaarde voor betonproducenten
CSC beoordeelt de impact van het productieproces van bedrijven op milieu-, sociale en economische aspecten. Betonproducenten kunnen op eigen kracht maximaal een zilver CSC-certificaat halen. Voor een goud- of platinum certificaat hebben zij hun leveranciers van cement, zand en grind nodig. Door de CSC-verklaring kan K3Delta daarbij helpen. Betonproducenten kunnen met een goud- of platinum certificaat extra punten halen bij beoordelingssystemen voor aanbestedingen.

Ook de Volcano nieuwsbrief ontvangen? Vul hieronder je e-mail adres in.