loader image
a
d

WE ARE BRUNN

Waar wacht je nog op?

Molenstraat 28
4201 CX Gorinchem
0183 – 682 888
info@volcanoadvertising.com

Volcano

Instagram is Hot!

Facebook is al weer een tijdje niet het enige platform waarmee je je doelgroep kunt bereiken. Instagram is op dit moment echt booming! Sterker nog, het gebruik van Instagram zit al een tijdje flink in de lift. Een op de 4 Nederlanders is een actieve gebruiker van dit netwerk!

Het is nog maar 8 jaar geleden dat de foto-app is opgericht maar wereldwijd meer dan 800 miljoen maandelijkse gebruikers blij maakt. Ook Benieuwd hoe je Instagram bij jouw bedrijf kunt inzetten? Wij vertellen je met alle plezier hieronder meer over. Ga er lekker voor zitten!

1. Bedrijfsprofiel
Een jaar geleden introduceerde Instagram de bedrijfsprofielen. Als je deze linkt aan je bedrijfs Facebookprofiel kun je je bereik, naamsbekendheid en zichtbaarheid vergroten. Ook kun je dankzij deze functie makkelijker traffic genereren naar je website. Het is heel simpel; je gaat naar je instellingen en klikt op de knop ‘overstappen op bedrijfsprofiel’. En daarna volg je de stappen die Instagram opgeeft en je hebt je eigen bedrijfsprofiel!
Je hebt nu toegang tot hele handige opties, zoals:
– Toevoegen informatie aan je bedrijf, zoals openingstijden, locatie en telefoonnummer.
– Je kunt een contactknop toevoegen aan je profiel.
– Adverteren op Instagram.
– Je bent in staat om Statistieken te bekijken over je volgers en advertentiesprestaties.

2. Story’s
Een optie die hot is zijn de story’s. Je plaatst een foto of video en deze blijft dan 24 uur staan. Je kan bijvoorbeeld een behind the scenes doen van een event of een tijdelijke kortingsactie online gooien. Je hebt zat mogelijkheden, maar zorg er altijd voor dat het aantrekkelijk blijft voor je doelgroep!

3. Je hoort er niet bij zonder een goede feed
Mensen vinden het fijn als een account een bepaalde feed heeft, ook wel een thema genoemd.
Dit betekent dat de berichten met elkaar in harmonie zijn. Dezelfde soort kleuren en filters, dezelfde formaten en frequentie in posts

4. Unieke content is een vereiste
Zorg dat je niet alleen content plaatst die als doel heeft dat je wilt verkopen, maar plaats content die de doelgroep interesseert. Jouw doelgroep zou je niet gaan volgen als je non-stop enkel producten op Instagram aan het promoten bent. Zorg dat je er tussen de overkill aan content tussenuit springt

5. #Gebruik #Hashtags
We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: Gebruik altijd hashtags! Met een hashtag kun je bijvoorbeeld makkelijk een leuke campagne opzetten en kijken welke mensen die hashtag gebruiken. Hiermee kun de marketingcampagne die je via Instagram inzet goed analyseren. Door populaire hashtags te gebruiken kun je ook meer bereik en volgers genereren

6. Direct app
Sinds 2018 heeft Instagram iets nieuws: de direct app. Met deze app kun je verhalen delen maar ook gewoon de fotofilters toepassen, want de camera blijft ook bij deze app toegankelijk. Het grote verschil is dat er geen tijdlijn is en de berichten altijd privé blijven, of als je ervoor kiest dit te delen.

Kortom: Instagram is super populair en dus echt een must!

 

 

.