loader image
a
d

WE ARE BRUNN

Waar wacht je nog op?

Molenstraat 28
4201 CX Gorinchem
0183 – 682 888
info@volcanoadvertising.com

Volcano

HTTPS-verbinding

Als je website geen HTTPS heeft vanaf juli 2018 krijgt je website een ‘niet veilig’ melding in Google Chrome!

Op de vraag of je nu wel of niet moet overstappen op HTTPS kunnen wij heel snel antwoorden met: JA.

Op donderdag 8 februari 2018 heeft Google de keuze voor je gemaakt. Vanaf Chrome 68, dat in juli 2018 verschijnt, geeft de browser heel duidelijk aan welke websites niet te benaderen zijn via https en duidt ze aan als ‘onveilig’.

Wat zijn hiervan de gevolgen?
Websites die op HTTP-verbinding draaien zullen als onveilig gemarkeerd worden door Google Chrome. De volgende melding krijg je dan te zien:

 

 

Op de vraag of je nu wel of niet moet overstappen op HTTPS kunnen wij heel snel antwoorden met: JA.

Op donderdag 8 februari 2018 heeft Google de keuze voor je gemaakt. Vanaf Chrome 68, dat in juli 2018 verschijnt, geeft de browser heel duidelijk aan welke websites niet te benaderen zijn via https en duidt ze aan als ‘onveilig’. Wat zijn hiervan de gevolgen? Websites die op HTTP-verbinding draaien zullen als onveilig gemarkeerd worden door Google Chrome. De volgende melding krijg je dan te zien: Dit oogt onprofessioneel en is slecht voor de klandizie van bijvoorbeeld een webwinkel. Door de waarschuwing worden bezoekers afgeschrokken en gaan de website verlaten en komen niet meer snel terug. Dit alleen al is een hele goede reden op over te stappen op een veilige HTTPS-website.

Een HTTPS-verbinding beschermt je data op meerdere manieren: Denk aan bijvoorbeeld Data encryptie, Data integriteit & Authenticatie. Een HTTPS-verbinding is wettelijk verplicht bij verwerking en verzending van persoonsgegevens. Zou je deze wetgeving niet naleven, dan kun je rekenen op boetes tot een bedrag van € 4.500,-.

Hoe krijg je een HTTPS-verbinding?
Een HTTPS-verbinding krijg je door een SSL verbinding met de gebruiker te leggen. SSL is een afkorting voor Secure Socket Layer en betekent dat er een versleutelde verbinding is gelegd tussen een internetbrowser en een webserver. Data uitwisseling wordt op die manier beveiligd en kan niet zomaar door kwaadwillenden worden onderschept. Een SSL-certificaat aanvragen en installeren is niet moeilijk. Volcano Creative Agency pakt dit graag voor je op. Wil je geholpen worden met een SSL-certificaat of heb je vragen naar aanleiding van dit blog, neem dan contact met ons op en wij helpen je snel verder.

.