loader image
a
d

WE ARE BRUNN

Waar wacht je nog op?

Molenstraat 28
4201 CX Gorinchem
0183 – 682 888
info@volcanoadvertising.com

Volcano

Hoe haal je meer rendement uit E-mail marketing?

Het baart zorgen om te zien hoe weinig ondernemers de inzet van emailings weten te waarderen. Naar onze mening is voor veel ondernemingen daar een hoop winst te behalen. Als je het tenminste slim aanpakt. Hieronder geven we je dan ook 6 waardevolle tips om je e-mailmarketing campagnes effectiever op te zetten.

1. Blijf aan je adressenlijst bouwen
Zorg ervoor dat mensen zich inschrijven voor jouw mailinglijst. Vergeet niet ze daarvoor te belonen. Spam krijgen we allemaal wel! – Plaats een opt-in formulier op je website – Vraag ernaar als mensen op kantoor zijn – Vraag erom tijdens netwerkmeetings – Vraag erom in elke e-mail die je stuurt! – Als jij echt iets te bieden hebt met je nieuwsbrief, zullen mensen zich graag inschrijven op jouw lijst. Dus vraag mensen keer op keer zich aan jouw lijst toe te voegen.

2. Lever meerwaarde met je e-mailings
Zorg ervoor dat je e-mail tool niet alleen een reclamemiddel is. Door alleen over je producten of diensten te praten, laat je heel veel kansen liggen. Hoe meer waardevolle informatie, tips en ideeën je geeft aan je abonnees, des te groter is de kans dat zij in de toekomst producten of diensten bij je afnemen. Hierdoor kun je meer omzet behalen uit jouw mailinglijst.

3. Zorg voor pakkende teasers
Als je wilt dat je mails geopend en gelezen worden, is het verstandig om gebruik te maken van een opvallend onderwerk van je mail. Dus niet alleen een datum en uitgifte nummer. maar zorg voor een echte opvallende trigger die mensen aanzet om op de mail te klikken en verder te lezen! Het is heel belangrijk dat je geen enorme lappen tekst in je e-mails meestuurt. Omdat iedereen druk is wil je zo weinig mogelijk tijd van je lezer vragen. Dus hoe korter je e-mail is, hoe groter de kans dat de ontvanger hem helemaal leest. De tekst in de mail is puur bedoeld om de ontvanger te triggeren verder te lezen. Plaats een pakkende link naar je blog artikel in de e-mail, waarmee je de ontvanger uitnodigt om je blog online te lezen.

4. Personaliseer altijd je bericht!
Mailing programma’s zoals Mailchimp bevatten veel opties om op een persoonlijke manier met je ontvanger te communiceren. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het automatisch plaatsen van een voornaam in je mail, zodat iedere mail persoonlijk aangeschreven lijkt.

5. Beweeg je ontvanger om tot actie over te gaan!
Als je wilt dat de ontvanger je email leest, vraag daar dan duidelijk om in je mail. Het verhoogt de mate waarin er door geklikt wordt naar je blog bericht. Als je daadwerkelijk iets wilt verkopen communiceer heel duidelijk dat dit van ze verwacht wordt. Hoe duidelijker je bent des te groter is de kans dat je ook daadwerkelijk iets verkoopt. Maak een korte call-to-action tekst, die linkt naar het uitgebreide artikel of aanbieding op je website. Kies ervoor om de e-mail op te stellen als een mail die je standaard naar iemand stuurt. Geen dure vormgeving van nieuwsbrief layout’s, talloze kleuren en foto’s. Die leiden de aandacht alleen maar af van de daadwerkelijke functie. Er is niets mis met professioneel overkomen, maar verlies het doel niet uit het zicht.

6. Zorg ervoor dat mensen zich altijd eenvoudig kunnen afmelden.
Ten eerste is dit bij wet verplicht is en ten tweede kun je mensen die jouw informatie niet waardevol vinden, maar beter niet op je mailinglijst hebben. Je kunt maar beter een wat kleinere lijst met gecommitteerde ontvangers hebben, dan een enorme lijst zonder resultaat. Als je meer vragen hebt over e-mailmarketing en hier meer over wilt weten, vergeet je niet aan de melden voor onze mailinglijst. Wil je meer effect uit je e-mailings halen neem gerust contact met ons of stuur een email via het onderstaande adres.

 

.