Nieuws

Geef je e-mails een boost!

Geef je e-mails een boost!

Als jullie lezers een lange e-mail ontvangen met daarin een grote hoeveelheid informatie, scannen ze eerst de mail en missen dan vaak de belangrijkste informatie. Door gebruik te maken van een gif-animatie kun je de aandacht naar bepaalde informatie trekken of een concept meer kracht bij zetten.

 

12 maart 2018

  • Text Hover
 

De ondersteuning voor een geanimeerde GIF-animatie in een email is ten opzichte van de ondersteuning van video’s echt vele malen beter. De meeste e-mail clients bieden dus nog geen ondersteuning voor het gebruik van video’s in
e-mails. Een andere vorm van GIF is een cinemagraph. Dit is een geanimeerde GIF waarbij maar één deel van de gebruikte foto in beweging is. Een cinemagraph straalt rust uit en kan hele mooie en ongebruikelijke beelden opleveren. Ook deze cinemagraphs kun je breed inzetten en krijg je hierdoor meer aandacht binnen je marketing uitingen dan via een traditionele foto.

  • Text Hover
 

Effect van GIF-afbeeldingen op e-mail conversie

Diverse testen wijzen overigens uit dat het gebruik van GIF-animaties meer aandacht en extra conversie opleveren. En de cijfers liegen er niet om. Zo zag Dell een succesvolle campagne, met een GIF-animatie van een laptop die verandert naar een tablet, 109% groei in omzet realiseren vanuit de e-mailcampagne. Een zeer positieve ontwikkeling vinden wij, want daarmee kunnen e-mailcampagnes aantrekkelijker en succesvoller worden.

  • Text Hover
 

Ook benieuwd hoe jouw marketing strategie succesvoller ingezet kan worden door gebruik te maken van verschillende soorten visuele content?

 

Neem gerust contact met ons op en wij laten je graag alle mogelijkheden. info@volcanoadvertising.com

Ook de Volcano nieuwsbrief ontvangen? Vul hieronder je e-mail adres in.