loader image
a
d

WE ARE BRUNN

Waar wacht je nog op?

Molenstraat 28
4201 CX Gorinchem
0183 – 682 888
info@volcanoadvertising.com

Volcano

Geef je e-mails een boost!

Als jullie lezers een lange e-mail ontvangen met daarin een grote hoeveelheid informatie, scannen ze eerst de mail en missen dan vaak de belangrijkste informatie. Door gebruik te maken van een gif-animatie kun je de aandacht naar bepaalde informatie trekken of een concept meer kracht bij zetten.

De ondersteuning voor een geanimeerde GIF-animatie in een email is ten opzichte van de ondersteuning van video’s echt vele malen beter. De meeste e-mail clients bieden dus nog geen ondersteuning voor het gebruik van video’s in e-mails. Een andere vorm van GIF is een cinemagraph. Dit is een geanimeerde GIF waarbij maar één deel van de gebruikte foto in beweging is. Een cinemagraph straalt rust uit en kan hele mooie en ongebruikelijke beelden opleveren. Ook deze cinemagraphs kun je breed inzetten en krijg je hierdoor meer aandacht binnen je marketing uitingen dan via een traditionele foto.

 

 

Effect van GIF-afbeeldingen op e-mail conversie
Diverse testen wijzen overigens uit dat het gebruik van GIF-animaties meer aandacht en extra conversie opleveren. En de cijfers liegen er niet om. Zo zag Dell een succesvolle campagne, met een GIF-animatie van een laptop die verandert naar een tablet, 109% groei in omzet realiseren vanuit de e-mailcampagne. Een zeer positieve ontwikkeling vinden wij, want daarmee kunnen e-mailcampagnes aantrekkelijker en succesvoller worden.

 

 

.