loader image
a
d

WE ARE BRUNN

Waar wacht je nog op?

Molenstraat 28
4201 CX Gorinchem
0183 – 682 888
info@volcanoadvertising.com

Volcano

Foutje! Hoe zorg je voor een mooie error-boodschap?

Een foutmelding op je scherm krijgen is nooit leuk maar gelukkig kunnen we dit op een mooie manier oplossen en het leed bij je websitebezoekers flink verzachten.We geven je hieronder een aantal leuke oplossingen om ervoor te zorgen dat de bezoeker van je website niet abrupt afhaakt en begrip heeftvoor dit tijdelijke foutje…

Elke website heeft errors en bugs
Hoe graag je het ook zou willen, je kunt je website nooit compleet error- en bug-free houden. Wel kun je je websitegebruiker tegemoet komen door helder en transparant te zijn en te erkennen je “een fout maakt” en excuses aan te bieden.

Openheid en transparantie
Wanneer een gebruiker tegen een foutmeldig aanloopt, geef gelijk aan wat de reden is. Een simpel en duidelijk zinnetje volstaat. Als je de virtuele hand uitsteekt help je je bezoeker op weg en de kans dat er aan de andere kant gevloekt wordt, is gelijk een stuk kleiner.

De makers van de onderstaande foutmelding hadden deze tip goed begrepen.

 

Tone-of-voice
Welke toon je foutmelding krijg hangt van diverse factoren af.Inlevingsvermogen is de sleutel. Vraag jezelf eens af hoe de gebruiker zich voelt bij het zien van de foutmelding.En ook hoe je in het echte leven de boodschap zou brengen. Oh ja, humor werkt altijd heel erg goed om je bezoeker te verhinderen je site de rug toe te keren bij het zien van een error! Neem als voorbeeld deze!

Wil je ook een unieke, opvallende en grappige foutmelding voor je eigen website? Stuur ons een mailtje

 

.